Freed 24 novimber 2017

VVV Museum Nooitgedagt Friesland vakanties Houtzaagmolen de Rat
Tochten voor groepen op afspraak
  • Stadswandeling.
  • Joustra Beerenburgtocht Sneek.
Stadswandeling door IJlst minimaal 7 personen.
Excursie, wandeltocht op woensdagen van half juni tot half september. Onder leiding van een VVV- stadsgids een historische stadswandeling door IJlst te maken. De duur van de route is circa 2½ uur.

De wandeling wordt gehouden in kleine groepen en voert te voet en varend met een molenpraam. Na een bezoek aan het Museum Nooitgedagt komt u langs prachtige historische panden en de 'overtuinen' met sierlijk gesnoeide lindebomen. U neemt plaats in de Houten Bok voor een boottochtje over de stadsgracht naar de Houtzaagmolen De Rat.

Hier vertelt de gids u over de werking van dit industriële monument, dat nog op windkracht planken en balken zaagt van dikke stammen. Onder het genot van een kopje koffie kunt u nagenieten van deze stadswandeling in Stadsherberg "Het Wapen van IJlst".

Prijs: € 9.00 p.p. (inclusief koffie, museumbezoek, boottochtje en routeboekje).
Het gehele jaar te boeken voor groepen vanaf minimaal 7 personen.
U kan dan zelf de datum en tijd in overleg bepalen.

Reserveringskosten voor groepen €7.50. Te reserveren op telefoon nummer 0515-442464 of info@vvvzuidwestfriesland.nl

Beerenburgtocht Sneek: van 7 – 36 personen.
Start 13.30 uur bij het VVV-kantoor te IJlst. Varen met de houten bok, molenpraam of melkschouw langs dé waterpoort van Sneek en afmeren in het kloppend hart van de stad. Na een rondleiding door de distilleerderij van Weduwe Joustra en enerverende familieverhalen is het tijd voor een échte borrel.

De Bob brengt u weer keurig terug naar IJlst, waar we om ongeveer 17.00 uur afsluiten met koffie/thee bij Stadsherberg het Wapen van IJlst in IJlst. Kosten € 17.50 p.p.